Katarzyna Litwinowicz: 601 528 686

Katarzyna Hyla: 509 920 115

E-mail: info@new-derm.pl

Nomelan Cafeico MediDerma - peeling na przebarwienia

Nowy sposób na przebarwienia - Nomelan Cafeico Despigmentante

nomelan cafeico Wrocław

Nomelan Cafeico to kilkuetapowy peeling średniogłęboki przeznaczony dla skóry z objawami fotouszkodzeń na poziomie naskórka i skóry właściwej: przebarwieniami, rozszerzonymi porami, zmarszczkami. Zabieg składa się z aplikacji na skórę kilku preparatów o uzupełniającym się działaniu. Terapia Nomelan Cafeico nie tylko wybiela przebarwione komórki naskórka, ale także "kasuje" pamięć melanocytów, dzięki czemu niweluje nadmierną produkcję melaniny. Jednocześnie zabieg jest bezpieczny i nie powoduje odbarwień. Zalecamy stosowanie cykli 3 zabiegów w ostępach miesięcznych. W razie konieczności serię można powtarzać co 3 miesiące aż do uzyskania satysfakcjonujących rezultatów.
Cena zabiegu jest uzależniona od ilości i rodzaju nałożonych warstw preparatów.
Do zabiegu stosujemy następujące produkty:



Nomelan Cafeico Step 0

Wskazania:
Peeling przygotowawczy przeznaczony do łączenia z innymi peelingami linii Nomelan Cafeico.

nomelan cafeico Wrocław

Skład peelingu:
• 14% rezorcynol - jest związkiem izomerem katecholu i hydrochinonu i jest strukturalnie związany z fenolem. Najczęściej stosowany jako środek złuszczający. Jako środek bakteriobójczy, rezorcynol jest w jednej trzeciej tak aktywny jak fenol . W niskich stężeniach jest stosowany jako powierzchniowy peeling w leczeniu uszkodzeń trądzikowych i w łojotoku. W większych stężeniach jest używany do leczenia dużych powierzchni skóry, jak plecy, o stopniu penetracji powierzchownym lub średnim.
• 14% kwas salicylowy - jest związkiem należącym do rodziny beta-hydroksykwasów. Jest doskonale znany dermatologii jako czynnik o właściwościach keratolitycznych i komedolitycznych. Stosowanie miejscowe KS daje efekt złuszczenia powierzchniowych korneocytów poprzez odrywanie lub rozpuszczanie materiału działającego jako cement międzykomórkowy (korneosomy lub struktury białkowe). Liza przebiega warstwa po warstwie, od tych najbardziej zewnętrznych w głąb. Właściwości złuszczające KS rozpowszechniły jego użycie w problemach skórnych, w których występuje hiperkeratoza, takich jak łojotokowe zapalenie skóry, łuszczyca, rybia łuska, kurzajki... KS jest związkiem rozpuszczalnym w tłuszczach, co pozwala mu się mieszać z lipidami naskórka oraz z materiałem łojowym w mieszkach włosowych co ułatwia mu jego eliminację, bardzo istotny fakt w kuracji trądziku. Ten typ rozpuszczalności wydaje się ograniczać miejsce działania kwasu do powierzchniowej części naskórka.
• 10% kwas mlekowy - występuje w skórze w naturalnej formie, jako część procesu metabolicznego a jego funkcja to pomoc w utrzymaniu kwaśnego płaszcza skóry pomiędzy pH 5.5 i 6.0. Daje efekt naturalnego nawilżenia skóry przyciągając do warstwy rogowej cząsteczki wody i stymulując syntezę ceramidów, w ten sposób usprawniając funkcję bariery skóry. Posiada efekt wybielający na skórę poprzez rozpraszanie w sposób jednorodny melaniny i działanie antyoksydacyjne a także hamuje działanie tyrozynazy, enzymu biorącego udział w pierwszych etapach melanogenezy. Posiada formę żelową co sprawia że penetruje skórę powoli zmniejszając właściwości drażniące, właściwe kwasowi mlekowemu.
• 2% kwas cytrynowy
Cena zabiegu z użyciem samego Step 0: 250zł

Nomelan Cafeico Despigmentante

Wskazania:
Melasma na poziomie skóry właściwej.

nomelan cafeico Wrocław

Skład peelingu:
• kwas kawowy - jest pochodną Fenolu i posiada właściwości antyoksydacyjne. Chroni DNA komórkowe i posiada działanie chemoprewencyjne. Hamuje tyrozynazę, enzym uczestniczący w procesie melanogenezy. Reguluje zmiany inmunologiczne i jest silnym środkiem przeciwgrzybicznym.
• kenyloalanina
• kwas kojowy - ma działanie antybakteryjne, w związku z tym znajduje zastosowanie w leczeniu miejscowym trądziku, gdyż redukuje P. Acnes obecne w mieszkach włosowych. Hamuje syntezę melaniny na wiele sposobów, gdyż oprócz blokowania tyrozynazy, hamuje także aktywność tautomerazy. Ma niewielką aktywność cytotoksyczną, dlatego można go uznać za odwracalny czynnik hamujący melanogenezę. Ponadto, przeciwdziała uszkodzeniom oksydacyjnym, gdyż posiada zdolność wyłapywania reaktywnych form tlenu uwolnionych w komórkach lub tkankach, a także wykazuje właściwości blokujące promienie słoneczne.
• kwas glikolowy - to jedna z substancji najczęściej używanych do peelingu powierzchniowego. Ten kwas AHA wywołuje szereg zmian w naskórku i w brodawkowatej warstwie skóry właściwej, w jej całości lub części. Zabieg powoduje zmiany w skórze stymulując proliferację naskórkową poprzez niszczenie poszczególnych warstw zmienionej skóry lub poprzez indukcję stanów zapalnych. Po serii zabiegów tego typu peelingami zauważalne są zmiany w skórze takie jak gromadzenie nowego kolagenu i wzrost GAG w brodawkowatej warstwie skóry właściwej, przyczyniające się do naprawy fotouszkodzeń skóry. Kwas glikolowy dobrze rozpuszcza się w wodzie i posiada niewielką cząsteczkę. Te dwie cechy zwiększają jego zdolność penetracji przezskórnej, co może powodować, w niektórych przypadkach, lekkie podrażnienie podczas jego nakładania.
• kwas salicylowy - jest związkiem należącym do rodziny beta-hydroksykwasów. Jest doskonale znany dermatologii jako czynnik o właściwościach keratolitycznych i komedolitycznych. Stosowanie miejscowe KS daje efekt złuszczenia powierzchniowych korneocytów poprzez odrywanie lub rozpuszczanie materiału działającego jako cement międzykomórkowy (korneosomy lub struktury białkowe). Liza przebiega warstwa po warstwie, od tych najbardziej zewnętrznych w głąb. Właściwości złuszczające KS rozpowszechniły jego użycie w problemach skórnych, w których występuje hiperkeratoza, takich jak łojotokowe zapalenie skóry, łuszczyca, rybia łuska, kurzajki... KS jest związkiem rozpuszczalnym w tłuszczach, co pozwala mu się mieszać z lipidami naskórka oraz z materiałem łojowym w mieszkach włosowych co ułatwia mu jego eliminację, bardzo istotny fakt w kuracji trądziku. Ten typ rozpuszczalności wydaje się ograniczać miejsce działania kwasu do powierzchniowej części naskórka.
• kwas fitowy
• kwas migdałowy - znany także jako 2-fenylo-2-hydroksyoctowy, jest kwasem AHA pochodzącym z hydrolizy wyciągu z gorzkiego migdału. Zwyczajowo stosowany jest do leczenia fotostarzenia, nieregularnej pigmentacji, trądziku zapalnego nie torbielatowego oraz w celu przygotowania skóry w zabiegach laserem frakcyjnym. Odpowiedni dla skóry wrażliwej gdyż posiada cząsteczki o dużym rozmiarze a więc penetracja przez warstwę rogową jest wolniejsza i nie wywołuje szczypania ani podrażnienia.
Duża zdolność przebudowy skóry - Kwas migdałowy posiada pKa 3.41 i dlatego jego zdolność zwiększania syntezy kolagenu, elastyny i glikozaminoglikanów (GAG) w brodawkowatej warstwie skóry właściwej jest większa niż innych AHA, jak np kwasu glikolowego (pKa = 3.83).
Działanie rozjaśniające - Melasma, przebarwienia pozapalne i plamy słoneczne ulegają złagodzeniu pod wpływem produktów na bazie kwasu migdałowego. W wielu przypadkach melasma ulega złagodzeniu o 50% po miesiącu kuracji produktami o stężeniu 10%. Nie zaobserwowano przypadków przebarwień pozapalnych u pacjentów o ciemnym fototypie.
Działanie seboregulacyjne, przeciwdrobnoustrojowe i antybakteryjne - Pod względem chemicznym, kwas migdałowy posiada strukturę identyczną do innych antybiotyków o szerokim spektrum działania. Kontroluje i normalizuje ilość tłuszczu przenikając do mieszka włosowego i redukuje P. acnes poprawiając wygląd skóry z występującymi krostami zapalnymi, zaskórnikami, trądzikiem grudkowym, zapaleniem mieszków włosowych i trądzikiem różowatym. Przygotowanie skóry za pomocą kwasu migdałowego 2-4 tygodnie przed i po realizowanym zabiegu laserem frakcyjnym przeciwdziała występowaniu infekcji bakteryjnych gram ujemnych.
• kwas ferulowy - charakteryzuje się właściwościami antyoksydacyjnymi chroniąc skórę przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, hamując i neutralizując ich działanie a także wzmacnia działanie witamin C i E. Daje ochronę skóry przed promieniowaniem UVB i UVA i w ten sposób minimalizuje uszkodzenia wywołane przez słońce i chroni DNA komórkowe. Kontroluje aktywność tyrozynazy przeciwdziałając powstawaniu przebarwień i rozjaśniając istniejące. Ponadto, posiada działanie proapoptotyczne na komórki rakowe.
• kwas retinowy

Cena zabiegu z użyciem Step 0 + 1-3 warstw Despigmentante: 300zł - 400zł

Retises Nano Peel 1%

Wskazania:
Fotostarzenie. Melasma i plamy słoneczne.

nomelan cafeico Wrocław

Skład peelingu:
Retinol 1% - jest retinoidem z którego powstaje kwas retinowy. Przyspiesza mitozę, zwiększa aktywność enzymatyczną i normalizuje keratynizację. Odżywia skórę, przeciwdziała pojawianiu się zmarszczek, zmniejsza głębokość zmarszczek już istniejących i poprawia elastyczność skóry. Ponadto, retinol łagodzi plamy wywołane przez nadmierną ekspozycję na promieniowanie UV regulując proliferację i ruchomość melanocytów. Zastosowana w Retises Nano technologia zamknięcia retinolu w nanosomach umożliwiła bardziej długotrwałe i skuteczniejsze jego działanie w naskórku i skórze właściwej. Retises Nano wzmacnia i przedłuża efekty działania peelingów Nomelan Cafeico.

Cena zabiegu z użyciem Nomelan Cafeico + Retises Nano Peel 1%: +50zł

1st look
Benefit Systems
Janson Beckett

New Derm
Gabinet Kosmetologii i Trychologii

ul. Piłsudskiego 89 lokal 8 (I piętro)
50-019 Wrocław

Tel. 601 52 86 86

E-mail: info@new-derm.pl